2008-10-22

HYDROBUDOWA POLSKA S.A. - spółką wysokiej reputacji

W kategorii Budownictwo HYDROBUDOWA POLSKA  S.A. uplasowała się na piątej pozycji zaraz  za  PBG S.A. – podmiotem dominującym wobec Emitenta,  GTC S.A., Cersanit S.A., i Spółką Polimex – Mostostal S.A. otrzymując jednocześnie tytuł MARKI WYSOKIEJ REPUTACJI 2008.

W naszej kategorii wyprzedziliśmy firmy takie jak uplasowany na 7 miejscu wśród laureatów ECHO INWESTMENT  SA, oraz POL-AQUA SA, która znalazła się na liście Laureatów na 10 pozycji.

Każda ze spółek, która brała udział w badaniu została oceniana na 4 wymiarach, stworzonych na podstawie pilotażowych wywiadów pogłębionych z ekspertami (znaczącymi inwestorami oraz znawcami rynku inwestycyjnego w Polsce), a także analizy eksperckiej, uwzględniającej ważność poszczególnych zmiennych dla globalnego wskaźnika reputacji, którymi są:
- orientacja na biznes  czyli opinia o tym, czy spółka kieruje się regułami ekonomii, a nie jest uwikłana w rozgrywki polityczne;
- rzetelność czyli ocena przejrzystości i transparentności spółki w kontaktach biznesowych;
- zarząd czyli opinia na temat zarządu kierującego spółką – kompetencji, wizji i zdolności przywódczych prezesa;
- wizerunek – opinia na temat spółki na rynku inwestycyjnym.

Poza budownictwem badanie objęło spółki z takich kategorii jak finanse, żywność, energia, technologie-media-komunikacja, handel, przemysł, usługi.

więcej informacji na stronie organizatora http://www.spolki.premiumbrand.pl/index.php?id=60